27/2

Specialistläkare onkologi

Skandionkliniken, med säte i Uppsala, är Nordens första moderna klinik för strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015 och behandlar för närvarande patienter i två behandlingsrum. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling, vilket består av de sju landsting/regioner som har universitetssjukhus.

Verksamheten vid Skandionkliniken drivs enligt en distribuerad modell. Det betyder att det förberedande patientarbetet och uppföljningen sker på något av de sju universitetssjukhusen, medan strålbehandlingen ges vid Skandionkliniken i nära samarbete med hemmakliniken.

Vi söker dig som är specialist inom onkologi. Arbetet innefattar ansvar för vård och behandling, riktlinjer, vårdprogram, processer och kvalitet. Samverkan sker i lokala, regionala och nationella nätverk. Utbildning, forskning och utveckling är viktiga delar av uppdraget, både internt och i det nationella samarbete som är grunden i Skandionklinikens verksamhet. Du behöver vara intresserad av att arbeta med systematisk kvalitetssäkring i praktik och teori relaterad till bland annat strålgeometri, dosberäkningar, bildgivande system samt integrationen mellan olika system. Om det behövs erbjuder vi dig vidareutbildning inom protonterapi. Du deltar i den dagliga, patientnära verksamheten och utvecklingsarbetet för att göra det tekniskt och praktiskt möjligt att behandla olika patientkategorier. I arbetet ingår internationella kontakter.

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom onkologi. Du ska ha omfattande erfarenhet av strålbehandling och intresse för protonstrålning. Du bör ha haft strålbehandling som en väsentlig del av ditt tidigare arbete inom onkologi. Du behöver också ha lätt för att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang både bland kolleger och patienter. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmåga att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut på ett adekvat sätt. Tidigare erfarenhet av forskning respektive arbete på ledningsnivå är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Frågor besvaras av förbundsdirektör Peter Daneryd peter.daneryd@skandion.se eller någon av överläkarna Michael Gubanski michael.gubanski@sll.se eller Petra Witt Nyström petra.witt@skandion.se

Välkommen att skicka din ansökan till info@skandion.se.

Sista ansökningsdag 8 april 2018

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Intervjuer kan ske löpande.