27/2

Onkolog/radioterapeut

Skandionkliniken, med säte i Uppsala, är Nordens första moderna klinik för strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015 och behandlar för närvarande patienter i två behandlingsrum. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling. Bakom förbundet står de sju landsting/regioner som har universitetssjukhus.

Verksamheten vid Skandionkliniken drivs enligt en distribuerad modell. Det betyder att det förberedande patientarbetet och uppföljningen sker på något av de sju universitetssjukhusen, medan strålbehandlingen ges vid Skandionkliniken i nära samarbete med hemmakliniken.

Vi söker dig som är specialist inom onkologi med intresse av och erfarenhet av modern strålbehandling. Du ska ha omfattande erfarenhet av strålbehandling och intresse för protonstrålning. Du bör ha haft strålbehandling som en väsentlig del av ditt tidigare arbete inom onkologi. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmåga att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut på ett adekvat sätt.

Arbetet innefattar ansvar för vård och behandling, samt utveckling av riktlinjer, vårdprogram och kliniska studier av protonterapi. Arbetet bygger på samverkan i lokala, regionala och nationella nätverk. Du bör också vara intresserad av att arbeta med systematisk kvalitetssäkring i praktik och teori. Utbildning, forskning och utveckling är viktiga delar av uppdraget, både internt och i det nationella samarbete som är grunden i Skandionklinikens verksamhet Om det behövs, erbjuder vi vidareutbildning inom protonterapi.

Du har lätt för att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang både bland kolleger och patienter. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kan efter önskemål vara en tillsvidare- eller visstidsanställning, omfattning hel- eller deltid med tillträde enligt överenskommelse.

Frågor besvaras av verksamhetschef Kjell Bergfeldt, kjell.bergfeldt@skandion.se eller överläkare Petra Witt Nyström petra.witt@skandion.se

Välkommen att skicka din ansökan senast 15 maj till info@skandion.se

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Intervjuer kan ske löpande.