Pressmeddelande – Ny förbundsdirektör för Skandionkliniken

Peter Daneryd

Skandionklinikens tillträdande förbundsdirektör heter Peter Daneryd. Han tillträdde sin nya tjänst den 17 oktober.

– Efter en lång och gedigen process är rekryteringen av en ny förbundsdirektör klar. Det känns mycket bra att vi nu kan hälsa Peter Daneryd välkommen till Skandionkliniken, säger Marie- Louise Forsberg-Fransson, ordförande i Kommunalförbundet avancerad strålbehandling som driver Skandionkliniken.

Erfarenhet av verksamhetsutveckling

Peter Daneryd är kirurg med bakgrund i cancervård och palliativ vård samt forskning, och har dessutom mångårig erfarenhet av att vara chef och ledare. De senaste åren har han varit konsult med huvudinriktning mot verksamhets- och organisationsutveckling, ledarskapsutveckling samt internationell jämförelse av hälso- och sjukvårdssystem.

– Jag är jätteglad och stolt över förtroendet att få bli en del av det engagerade och duktiga team som ska fortsätta att utveckla verksamheten vid Skandionkliniken. Vi ska ge patienterna den bästa vården samtidigt som vi är en självklar och utvecklande arbetsplats för våra medarbetare och chefer, säger Peter Daneryd.

Peter Daneryd tillträdde den 17 oktober som timavlönad, och från den 31 oktober arbetar han heltid.

Fakta Skandionkliniken

Kommunalförbundet avancerad strålbehandling ägs av de sju landsting som har universitetssjukhus. Den huvudsakliga uppgiften är att driva Skandionkliniken i Uppsala, Skandinaviens första klinik för strålbehandling med protoner, tillsammans med landets universitetssjukhus.

Protonbehandling är en avancerad och en mer skonsam form av strålbehandling. Den är därför särskilt väl lämpad för barn och unga vuxna. Verksamheten har varit i klinisk drift sedan augusti år 2015 och tar emot patienter från hela landet. Vid Skandionkliniken erbjuds cancerbehandling med högteknologisk utrustning av världsklass och med behandlingsprotokoll utarbetade av cancerexperter från landets samtliga universitetssjukhus.

Kontakt:

Marie-Louise Forsberg-Fransson, ordförande i Kommunalförbundet avancerad strålbehandling, telefon: 070-515 74 09

Peter Daneryd, tillträdande förbundsdirektör Skandionkliniken.